Bekar arkadaşlarımızın beğenisine sunulur..
MALZEMELER
-1 adet haşlanmış havuç
-1 kase yoğurt
-1 kaşık mayonez
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-4 diş sarımsak
-tuz,
-2 çay kaşığı nane,
-1 çay kaşığı dövülmüş pul biber
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-Bir tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır.Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt,
mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, fakat karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın içine sıvıyağ ve salça konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür. Maydanozla süslenip hemen servis yapılır.
Afiyet olsun...:)
__________________
Çılbır
-Malzemeler: (2kişilik)
-2 yumurta
-2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay kaşığıtuz
-2 diş sarımsak
-3 Su bardağı su
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı:
Soğuk suyu tencereye boşaltın.
Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın.
Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
2~2.5 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın.
Yoğurda sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin. Yumurtaların üzerine dökün
En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin.
Afiyet Olsun.
not: çılbırın makbulü yumurtası rafadan olandır. Ayrıca sarısının patlamaması gerekir.
_________________________________________________