ROLADEN(FİLETO ET SARMA)
Bu tarifimi çok sevdiğim arkadaşım Duygu hanıma hitaben yayınlıyorum :)
malzemeler:
Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr.
Hardal 4 silme çay kaşığı
Soğan (Küçük, çook ince kiyilmis) 1 adet
Pastırma 4 ince dilim
Salatalık ((turşuluk)) 2 adet
Tereyağı
Taze kereviz yaprağı 2 sap
Havuç (Doğranmış) 1 adet
Pırasa (Doğranmış) 1 adet
tuzz ,Karabiber (Taze çekilmiş)
Sosu:
Et suyu 3 bardak
Tereyağı , Un 3 kaşıık
Yapilisi:
Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin. Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz).
Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim pastırmayı yerleştirin.
Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun.
Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın.
Tereyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın. Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın.
Tavaya sebzeleri koyarak karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin. tuzzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin. Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın.
Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya blenderla püre oluncaya kadar karıştırın. Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın.
Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun. Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın. Sonra tekrar ateşe oturtarak, Sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun ...Mehmet ALİ bey:)