REVANİ
Yapılışı kolay ve hafif bir şerbetli tatlı ..
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Kabartma tozu
Limon kabğu rendesi
Şerbeti İçin
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı
Şerbetini kaynatın. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
Afiyet olsun
___________________________________________________
Balbadem (Bienenstich)
Balbadem bir Alman pastasıdır çok severek yiyebileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz değişik bir lezzet sizinle paylaşmak istedim :)
Malzemeler:
4 yumurta
175gr. şeker
175gr. un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100gr. file badem
1 kaşık margarin
2 tatlı kaşığı bal
Hazırlanma Şekli
İçi:
- 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr. Oetker limonlu Paradies Creme)
- 500gr. çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti
1- Margarini teflon tavada eritin. File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun. Tavayı kenara alın.
2- Fırını 175° C'ye ısıtın.
3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın.
4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın.
6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin. 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın.
7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin.
8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin.
9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole'yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın.
Afiyet olsun:)
_______________________________________________________
KRAPFEN (DONUT)
Almanlar için sabah kahvenin yanında olmassa olmazı ...
Malzemeler:
Malzemeler:
-250 ml süt
-bir paket yaş maya
-500 gr un
-2 yumurta
-2 yumurta(sarısı)
-40 gr şeker
-50 gr margarin
-1 tutam tuz
-kızartmak için sıvıyağı
-250 gr kuşburnu marmeladı (ahududu da olabilir)
-pudraşekeri
Yapılışı:
Sütü ılıtıp içerisine mayayı karıştırın.Ön hamur olarak unumuzun 150 gr ını sütlü maya karışımı ekleyerek bir hamur yoğurun üzerine un ekleyip bir bezle kapatarak 25dk dinlendirin.
2 yumurta ve 2 yumurtanın sarısını şekerle karıştırın.Önden hazırladığımız hamurla kalan süt ve unu yağı ve tuzu ekleyip yumurtayla şeker karışımını yoğurun.Üzeri örtülü bir şekilde 25dk dinlendirin.Hamurumuz dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın yuvarlayıp biraz üzerine bastırın.Biraz unun içinde üzeri kapalı bir şekilde 45dk daha dinlendirin( Bu işlemler biraz uzun sürsede inanın beklemeye değer ).
Fritöz varsa fritöz yoksa bir tencerenin içinde kızdırdığımız yağa hamurları atıp üzerleri altın sarısı rengine gelene kadar her iki tarafınıda kızartın.(dikkat edin çabuk kızarırlar)
Kızardıktan sonra bir peçetenin üzerine alın içerisine bir krema poşetiyle marmeladı sıkın ve ardından bir borcamın içie döktüğümüz pudra şekerine bulayın.
Afiyet olsun...: )
Eline saglık Aylincim,
YanıtlaSilbalbademi deneyecegim.
Sevgiler..
afiyet olsun şekerim beğendiysen ne mutlu bana :)
YanıtlaSiltatlılar çok güzel görünmekte. duygu denesin bende yiyeceğim. güzel paylaşımlarının devamını dilerim.
YanıtlaSilçok teşşekkür ederim mehmet ali bey duygu hanımda ben o potansiyeli seziyorum size güzel bir sunum hazırlayacağından eminim:)
YanıtlaSil