hamurişleri

ISLAMA(BANDUMA)

Bu ilk tarifim hadi hayırlısı:)



ISLAMA(BANDUMA)

Kastamonu yöresine ait bir hamurişi çeşididir umarım beğenirsiniz:)Bağzıları Tirit adıylada bilir.







Malzemeler:


-6 adet Kuru yufka(yufacınızdan pişmiş yufka diyede isteyebilirsiniz kuru yufka ıslatılmamış yufka oluyor!)
-1 adet tavuk(arzuya göre hindi kullanabilirsiniz.)
- 200 gr.tereyağı
-100 gr ceviziçi
- tuz



Hazırlanışı:

Öncelikle tavuğumuzu yıkayıp derin bir tencereye yerleştiriyoruz (varsa düdüklü de olur) üzerini geçicek şekilde su ekliyoruz tuznuda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Bu sırada aldığımız yufkaları üst üste dizip ortadan ikiye kesiyoruz böylece 12 adet yufkamız oluyor.
Kesmiş olduğumuz yufkaları tek tek 3 parmak kalınlığında kesilmiş kısmından katlıyoruz.Bu işlemi 12 parçada'da uyguluyoruz!
Katlamış olduğumuz yufkalrı üst üste dizip 4'er parmak aralıkla kesiyoruz.Kestiyimiz yufkalar bir köşede beklerken pişmiş olan tavuğumuzu tenceredeki suyu dökmeden çıkarıyoruz ve ayrı bir kaseye didiyoruz.
Çevizlerimizi istediğimiz irilikte robotta ufaltıoruz ve bir kaseye boşaltıyoruz.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra orta sıcaklıkta kaynamaya devam eden suyumuza yufkalarımızı tek tek banıp ister bir tepsiye yada borcama bir sıra halinde diziyoruz.1. sırayı tamamladıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyeğından kaşık yardımyla gezdiriyoruz ve üzerine cevizle daha önce didmiş olduğumuz tavuğumuzdan ekliyoruz.Her sırada malzememiz bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.

Afiyet olsun ;)



Bebeğim bugün ne yese? 'den(alıntıdır)

Tavuklu ve Mısırlı Pizza

Çocuklar için düşünülmüş bir tarif ama bana çok iştah açıcı geldi Ton Balıklısını denemiştim çok güzel oluyor ama Tavuklusunu ilk kez denicem umarım sizinde hoşunuza gider...


MALZEMELER (2-4 Porsiyon)

-220 gram un
-yarım çay kaşığı şeker
-yarım paket kuru maya
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1.5 çorba kaşığı süt
-100 ml ılık su
-4 çorba kaşığı domates püresi
-2 tatlı kaşığı kekik
-haşlanmış tavuk göğsü ( göz kararı ayarlayın arkadaşlar ben öyle yaptım..1 tüm tavuğun göğsü fazla oluyor onu söliyim ) yarım göğüs yapın sizde..
-100 ...gram tatlı mısır
-rendelenmiş kaşar (pizzanın üstünü kapatıcak kadar)

HAZIRLANIŞI


unu bir kaseye koyup şeker ve mayayla karıştırın..ortasında bir boşluk açıp yağ,süt ve suyu koyun.iyice yoğurup hamur haline getirince hamurunuzun üstünü bir havlu yada benzeri bişeyle kapatıp oda sıcaklığında 40 dakika dinlendirin..daha sonra bu hamuru 2 parçaya bölün.her bir parçayı yuvarlak şekil alana kadar elinizle açın..çatalla hamurunuzda delikler açıp her hamura yarım domates püresi sürüp 10 dakika bekleyin bu esnada fırınınız 200 derecede ısınmış olmuş.ısınan fırınınıza hazırlamış olduğunuz pizza hamurlanızı sürüp 15 dakika pişirin...hamurunuzun üzerine önce tavuk sonra parçalarınızı sonra mısırlarınızı serpip en üstüne kaşar peynirle kaplayıp tekrar fırına sürüp 10 dakika daha pişirin..
arkadaşlar bu tarife silerseniz siyah zeytinde ekleyebilirsiniz çocuğunuz seviyorsa..


Afiyet olsun : )




Günün sözü

Bir kadına ne verirseniz verin, onu daha da büyük hale getirir. Ona bir ev verirsiniz, size bir yuva verir; Ona sebze verirsiniz, size yemek verir. Ona bir gülücük verirsiniz, size kalbini verir. Ona bir şarkı söylerseniz, size konser verir. Kendisine verileni, çarpıp çoğaltarak geri verir... Bu yüzden ona çamur atarsanız, karşılığında bi bataklıkta boğulmaya HAZIR OLUN!



Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle... EĞER BİR GÜN DÜNYA YA AİT ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA, RABB'İNE DÖNÜP '' BENİM BÜYÜK BİR DERDİM VAR '' DEME ! DERDİNE DÖNÜP ''BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'IM VAR !'' DE!!!



Powered By Blogger